Oplevering Hoekse Lijn mogelijk weer vertraagd - Eind december duidelijkheid

De kans is aanwezig dat de oplevering van de Hoekse Lijn pas in maart of april 2018 zijn en niet in februari 2018. Dat zeggen diverse bronnen tegen Metro. Daarmee dreigt voor de tweede keer uitstel van de oplevering. In juli werd bekend dat door diverse tegenvallers de oorspronkelijke planning van september 2017 niet gehaald zou worden.

Een woordvoerder van het projectbureau Hoekse Lijn heeft tegen de WOS laten weten dat er eind december duidelijkheid komt of de metro in februari 2018 gaat rijden. Het is wel vrijwel zeker dat de oplevering eerder in het eind van februari is dan aan het begin.

Reizigers zijn dus nog tot zeker eind februari afhankelijk van het vervangd vervoer. Echter wordt er geklaagd dat deze te weinig rijden en overvol zijn waardoor mensen in het gangpad moeten staan.