Ombouw naar metrolijn

Op 10 juli 2013 is door de stadsregio Rotterdam (tegenwoordig Metropoolregio Rotterdam Den Haag) besloten om de Hoekse Lijn om te bouwen tot metrolijn en aan te sluiten op het Rotterdamse metronetwerk. Hierdoor onstaat er een verbinding van het strand van Nesselande tot het strand van Hoek van Holland.

In de nacht van vrijdag 31 maart 2017 op zaterdag 1 april reed de laatste trein op de Hoekse Lijn. Momeneel wordt de lijn omgebouwd naar een metrolijn.

Nieuw station Maassluis

In Maasluis zal een derde station aangelegd worden genaamd Maassluis Steendijkpolder. Dit station komt ongeveer 1 kilometer ten westen van Maassluis West en zal de Burgemeesterswijk ontsluiten. Hierbij wordt ook een derde spoor gerealiseerd zodat de metro's kunnen keren.

Verlenging Hoek van Holland

In 2019 zal gestart worden met de tracéverlenging van 900 meter waarbij het nieuwe station Hoek van Holland Strand op het Zeeplein zal woden gerealiseerd.

Vervangend vervoer

Tijdens de ombouw, dat is tussen 1 april 2017 en eind maart 2019 zullen er bussen rijden die de stations van de Hoekse Lijn aandoen.