Proefbedrijf verlenging naar strand gaat beginnen

Komende zondag 12 maart start de RET met het proefbedrijf op het nieuwe traject tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand. Er wordt dan gereden volgens dienstregeling, maar zonder reizigers. De metro's zullen rijden tussen station Steendijkpolder en station Hoek van Holland Strand.

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart wordt er gereden tussen 00:50 uur en 06:00 uur. Er worden dan scenario’s uitgetest die alleen tijdens een buitendienststelling beproefd kunnen worden. Er wordt een 15-minutendienst gereden. De laatste metro vertrekt om 05:30 uur van station Hoek van Holland Strand.

Op maandag 13 maart t/m dinsdag 21 maart wordt er gestart met het rijden volgens dienstregeling. De eerste metro vertrekt om 06:52 uur vanaf station Steendijkpolder. Deze is om 07:01 uur op station Hoek van Holland Strand. Vanaf dat moment wordt er met 2 metro’s een 20 minutendienst gereden tussen de stations Steendijkpolder en Hoek van Holland Strand. Vanaf 19:00 uur wordt overgegaan naar een 30 minutendienst met 1 metro. De laatste metro vanaf station Hoek van Holland Strand vertrekt om 00:32 uur en is om 00:41 uur op station Steendijkpolder en gaat dan terug naar de remise.

Op zaterdag 18 maart wordt tussen 11:00 uur en 16:00 uur met de maximale frequentie van 8 metro’s per uur per richting gereden tussen de stations Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand. Dit gebeurt met 2 metro’s.

Onlangs heeft de wethouder het volgende verteld: "Het ziet er dus naar uit dat we ruim voor de zomer gebruik kunnen gaan maken van de metro aan zee". Eerst zien, dan geloven. De verlening naar het strand van Hoek van Holland is al diverse keren uitgesteld.

Metro staat stil op nieuwe station Hoek van Holland Haven (17 mei 2022)
Metro staat stil op nieuwe station Hoek van Holland Haven (17 mei 2022)