Metro gaat op 31 maart 2023 rijden naar strand Hoek van Holland

Na vele malen uitstel gaat de metro vanaf vrijdag 31 maart 2023 dan eindelijk rijden naar het strand van Hoek van Holland. Dat heeft wethouder Karremans afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Hiermee worden dan ook de nieuwe stations Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand in gebruik genomen. Het is wel nog met een slag om de arm.

Sinds zondag 12 maart is de RET gestart met het proefbedrijf tussen station Steendijkpolder en station Hoek van Holland Strand. Deze ritten verlopen tot nu toe goed en naar verwachting kan de RET een positief resultaat sturen naar het MRDH. Die moeten dan instemmen om te starten met het rijden volgens de dienstregeling vanaf vrijdag 31 maart 2023.

Net als de ombouw van de Hoekse Lijn van spoorlijn naar metrolijn, dat uiteindelijk 2,5 jaar heeft geduurd in plaats van 5 maanden, is de verlenging naar het strand ook meerdere keren uitgesteld geweest. Deels doordat de ombouw fors langer duurde en er waren ook tegenslagen. Zo was er schade aan het beton van de buitenwanden van het nieuwe station Hoek van Holland Strand en valt het project duurder uit door de bouwmaterialen die in prijs zijn gestegen.

Als het metro echt op vrijdag 31 maart 2023 gaat rijden, dan wordt vanaf maandag 3 april het tijdelijke station Hoek van Holland Haven verwijderd. Dit tijdelijke station, wat 450 meter verder lag van het oude tijdelijke station, is nu net een jaar in bedrijf. Reizigers zijn er echter klaar mee.

Ook wordt de fietsenstalling bij het tijdelijke station Hoek van Holland Haven en deze op het P&R terrein verwijderd. Aan de Stationsweg zijde is een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd naast die aan de Rietdijkstraat.

Metro bij station Hoek van Holland Strand tijdens proefbedrijf (20 maart 2023)
Metro bij station Hoek van Holland Strand tijdens proefbedrijf (20 maart 2023)