RET kan indienststellingsvergunning verlenging naar strand aanvragen

Afgelopen week werd bekend dat er een positieve verklaring is afgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat bevestigd de Gemeente Rotterdam aan de WOS.

De indienststellingsvergunning kan pas aangevraagd worden bij de MRDH door de RET als een positieve verklaring binnen is van het ILT. Dat is nu dus het geval. Het verlenen van de indienststellingsvergunning kan 4 weken duren. Daarna kan het proefrijden van start gaan. Dit is het rijden volgens dienstregeling zonder passagiers en neemt 3 weken in beslag.

Het zal dus nog wel even duren voordat de metro echt kan gaan rijden naar het strand van Hoek van Holland. Inmiddels is het tijdelijke metrostation Hoek van Holland Haven bijna een jaar in gebruik en de reizigers zijn er klaar mee.

Tijdelijke metrostation Hoek van Holland Haven (1 januari 2023)
Tijdelijke metrostation Hoek van Holland Haven (1 januari 2023)