Nog steeds geen duidelijkheid wanneer metro naar het strand gaat rijden

Het is nog steeds onbekend wanneer de metro gaat rijden naar het strand van Hoek van Holland. De woordvoerder van wethouder Vincent Karremans heeft onlangs aan SpoorPro laten weten "geen flauw idee" te hebben wanneer station Hoek van Holland Strand open gaat.

Planning volgt binnenkort, of niet?

Wel heeft de wethouder onlangs een procesupdate gestuurd naar de commissie Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat van de Gemeente Rotterdam:

"De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beoordeelt op dit moment het aangeleverde informatiedossier op basis waarvan een verklaring over de veiligheid wordt afgegeven. Wanneer een positieve verklaring door ILT is afgegeven, wordt door de RET de indienststellingsvergunning aangevraagd bij de MRDH en wordt vervolgens het proefbedrijf, het rijden van de volledige dienstregeling zonder passagiers, uitgevoerd. Op zeer korte termijn wordt een reactie van de ILT verwacht, waarna ik uw commissie informeer over de verdere planning richting de start van de reguliere dienstregeling."

"Zeer korte termijn?" In meerdere voortgangsbrieven van de wethouder en in de media komt de indienststellingsvergunning steeds ter sprake. Maar telkens komen er problemen naar boven drijven, die voor het merendeel niet naar buiten worden gebracht, waardoor alles weer wordt uitgesteld of het stil blijft vanuit het projectbureau en bij de wethouder.

Werkzaamheden station Hoek van Holland Haven

Er zijn onlangs wel kleine werkzaamheden uitgevoerd aan het nieuwe station Hoek van Holland Haven. Zo is het liftplateau vorige week geplaatst en wordt er gewerkt aan de stoep.

Station Hoek van Holland Haven met lift (15 januari 2023)
Station Hoek van Holland Haven met lift (15 januari 2023)

Testritten

In de laatste informatiemail is er aangekondigd dat er op woensdag 15 februari tussen 09:00 uur en 15.00 uur een aantal testritten gereden zullen worden tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand. Er wordt gereden op baanvaksnelheid (maximale snelheid).