Metro gaat pas in 2023 naar het strand rijden

Het gaat dit jaar niet meer lukken om de metro te laten rijden naar het strand van Hoek van Holland. Dit heeft wethouder Vincent Karremans laten weten aan RTV Rijnmond.

Het zou eerst de bedoeling zijn dat de metro ging rijden voor aanvang van het badseizoen van dit jaar. Dat werd later in de zomer en daarna oktober. De afgelopen tijd is er volgens de wethouder gewerkt aan het oplossen van de bevindingen die uit de testritten naar boven zijn gekomen.

"Ik heb kort na het zomerreces moeten constateren dat er onvoldoende vorderingen waren gemaakt", meldt de wethouder. "Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling. Tot die tijd blijf ik het project met verhoogde intensiteit aansturen."

De wethouder kan pas voor de kerstdagen bekend maken wanneer de metro gaat rijden. In de tussentijd moeten reizigers nog steeds gebruik maken van het tijdelijke station Hoek van Holland Haven dat 450 meter lopen is van de bushalte. Daar vertrekt buslijn 611 naar het strand van Hoek van Holland.

Station Hoek van Holland Strand is nog niet in gebruik (25 mei 2022)
Station Hoek van Holland Strand is nog niet in gebruik (25 mei 2022)