Werkzaamheden bovenleiding en nieuwe testritten aangekondigd

Er is nog steeds geen datum bekend dat de metro naar het strand van Hoek van Holland gaat rijden. Wel zijn er deze week werkzaamheden tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand. Dit staat in een informatiemail die onlangs is verstuurd door het projectbureau Metro aan Zee.

Werkzaamheden bovenleiding

Deze week, maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober worden er onderdelen van de bovenleidingconstructie tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand aangepast. Er worden stalen binten en klemmen van de masten op hoogte uitgewisseld en opnieuw afgesteld. Daarnaast worden van tien trekmasten de bevestiging van de trekschoren vervangen.

Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 15:00 uur en 23:00 uur. Dit vanwege het beschikbaarheid aan personeel en materieel.

Testritten

Op dinsdagochtend 1 november en donderdagochtend 3 november rijdt de RET een aantal nieuwe testritten tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand. De laatste testritten waren op zaterdag 10 september. Tijdens die dag kwam burgemeester Aboutaleb op bezoek.

Proefbedrijf

Er wordt op dit moment gewerkt aan de indienststellingsvergunning. Zodra deze er is kan het proefbedrijf van start gaan. Dit is het rijden volgens dienstregeling zonder passagiers en neemt 3 weken in beslag. Als daaruit geen problemen naar boven zijn gekomen die blokkerend zijn voor het starten van de dienstregeling, dan kan de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) de benodigde definitieve indienststellingsvergunning afgeven en kan de metro naar het strand gaan rijden.

Maar wanneer dat is, weet het projectbureau Metro aan Zee nog niet. Waarschijnlijk zal er binnenkort een brief van de wethouder naar de Rotterdamse raad worden gestuurd met meer informatie.