Nog steeds geen datum dat de metro naar het strand gaat rijden

Er is nog steeds geen duidelijkheid wanneer de metro gaat rijden naar het strand van Hoek van Holland. De woordvoerder van wethouder Vincent Karremans kon tegen het Algemeen Dagblad geen datum noemen. "Half oktober verwachten we meer te kunnen melden over de planning". Hierdoor lijkt oktober, wat eerder door de wethouder is gemeld dat dan de metro gaat rijden naar het strand, niet haalbaar. Op zijn vroegst wordt het nu november of misschien nog later.

Het proefbedrijf is namelijk nog niet begonnen. Dit is het rijden volgens dienstregeling zonder passagiers en neemt 3 weken in beslag. Als daaruit geen problemen naar boven zijn gekomen die blokkerend zijn voor het starten van de dienstregeling, dan moet de indienststellingsvergunning worden aangevraagd en dat neemt 4 weken in beslag om deze te verlenen.

Onlangs was er wel een her-test op het traject waar burgemeester Aboutaleb op bezoek was. Tijdens deze dag was de RET bezig met het bepalen van de ‘spleetbreedte’. Dit is de afstand tussen de metro en de perronrand.

Het station Hoek van Holland Strand is inmiddels zo goed als af. Op het nieuwe station Hoek van Holland Haven is nog wat aandacht nodig. De lift ontbreekt daar onder andere nog.

Station Hoek van Holland Haven zonder lift (28 juli 2022)
Station Hoek van Holland Haven zonder lift (28 juli 2022)