Speciale dienstregeling tijdens opening strandseizoen Hemelvaartsdag 26 mei

Op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 26 mei, vindt in Hoek van Holland de opening van het strandseizoen plaats. Er is deze dag voor ieder wat wils, een braderie, kinderkermis en drie festivalterreinen. Er wordt deze dag een speciale dienstregeling ingezet.

Er worden deze dag veel bezoekers verwacht. De RET zet extra metro's in die op het hoogtepunt om de 7 of 8 minuten gaan rijden. De extra metro's rijden tussen station Rotterdam Blaak en station Hoek van Holland Haven. Aangezien er nog geen metro's rijden tussen station Hoek van Holland Haven en station Hoek van Holland Strand (alleen testritten, maar niet op Hemelvaartsdag) rijden er tussen station Hoek van Holland Haven en bushalte Hoek van Holland Strand er taxibusjes. Wegens het beperkt aantal zitplaatsen krijgen minder valide reizigers voorrang. Hou hierdoor rekening met een extra looptijd naar het strand (2,5 km).

Vanwege de grote drukte die verwacht wordt, wordt afgeraden de fiets mee te nemen in de metro.

Station Hoek van Holland Strand is nog niet in gebruik (25 mei 2022)
Station Hoek van Holland Strand is nog niet in gebruik (25 mei 2022)