Vanaf 14 maart weer metro's vanaf Hoek van Holland Haven

Na iets meer dan drie weken van werkzaamheden waarin de verlenging naar station Hoek van Holland Strand is aangesloten op de Hoekse Lijn, vertrekken er vanaf maandag 14 maart weer metro's van station Hoek van Holland Haven.

Bij het oude stationsgebouw, waar tot 19 februari jl. het tijdelijke station van de metro was, is kort na de start van de werkwerkzaamheden het tijdelijke station, de sporen en de bovenleiding verwijderd. Het nieuwe tijdelijke station Hoek van Holland Haven ligt 450 meter verder, waar het opstelspoor tijdelijk is ingericht als perron. Hierdoor moeten reizigers rekening houden met een extra looptijd. Voor mensen die slecht ter been zijn, rijdt er een iYYo (elektrisch voertuig) van en naar het tijdelijk perron. Deze staat stand-by voor reizigers van
maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 19:00 uur.

Het nieuwe tijdelijke station blijft in gebruik totdat de spoorverlenging tot het strand deze zomer in dienst gaat.