Tijdelijk busvervoer tussen Hoek van Holland en Maassluis

Metroreizigers tussen Hoek van Holland en Maassluis moeten binnenkort rekening houden met extra reistijd. Dit heeft Ruud Langeveld, omgevingsmanager Metro aan Zee afgelopen donderdagavond medegedeeld tijdens een themavergadering van de Gebiedscommissie Hoek van Holland.

Vanaf zaterdag 19 februari t/m zondag 13 maart rijden er geen metro's tussen station Hoek van Holland Haven en station Maassluis Steendijkpolder, maar vervangend busvervoer. In deze drie weken wordt de verlenging naar station Hoek van Holland Strand aangesloten op de Hoekse Lijn.

Vanaf station Maassluis West vertrekt pendelbus 705 naar station Hoek van Holland Haven en dezelfde route terug. Deze stopt onderweg bij station Maassluis Steendijkpolder.

De werkzaamheden bestaan uit 4 fases. Het nieuwe tijdelijke station Hoek van Holland Haven is de eerste fase en is zo goed als af. Fase 2 is het ontkoppelen van het huidige tijdelijke station Hoek van Holland Haven. In fase 3 wordt de verlenging aangesloten op de Hoekse Lijn en wordt de bovenleiding en spoorbeveiliging in orde gebracht. In de laatste fase wordt getest of alles goed werkt.

Als alles volgens plan verloopt, wat nog maar de vraag is, rijdt op maandag 14 maart de metro wel. Deze stopt dan wel op het nieuwe tijdelijke station Hoek van Holland Haven wat 450 meter extra lopen is.

Dia uit presentatie Gebiedscommissie 3 februari 2022
Dia uit presentatie Gebiedscommissie 3 februari 2022