Vanavond geen metro's tussen Maassluis en Hoek van Holland

Vanavond (20 november 2021) en vannacht voert de RET onderhoud uit op de Hoekse Lijn. Er wordt een nieuwe versie van de spoorbeveiligingssoftware getest. In de nacht wordt er gereden met een testvoertuig.

Hierdoor rijden er vanavond tot einde dienst geen metro's tussen station Maassluis Steendijkpolder en station Hoek van Holland Haven. De laatste metro naar station Hoek van Holland Haven vertrekt om 20:35 uur van station Maassluis Steendijkpolder. De laatste metro van station Hoek van Holland Haven richting station Nesselande vertrekt om 20:48 uur. Daarna rijdt pendelbus 705 tussen station Maassluis West en station Hoek van Holland Haven.

Bij de ombouw van de Hoekse Lijn van spoorlijn naar metrolijn heeft de spoorbeveilingssoftware voor enorme vertraging gezorgd. De metro ging pas op 30 september 2019 rijden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de metro in september 2017 ging rijden.