Schade aan beton buitenwanden nieuw station Strand

Het is nog maar de vraag of de metro voor het begin van komend badseizoen gaat rijden naar het strand van Hoek van Holland. Vorige maand is gebleken dat de veiligheid van het bouwwerk van het nieuwe station Hoek van Holland Strand ter sprake is gekomen. Dat schrijft wethouder Arjan van Gils in de maandelijkse voortgangsrapportage van oktober 2021.

Er zijn een viertal buitenwanden van het station slecht uit de bekisting gekomen. Hierdoor is er zichtbare schade aan het gestorte beton. De buitenwanden zijn deel van de structuur van het station en beïnvloeden daarmee de veiligheid van het hele bouwwerk.

Een onafhankelijk bureau is ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen en de veiligheid te onderzoeken. Als daaruit blijkt dat deze niet gegarandeerd is, dan is enige vorm van interventie noodzakelijk. Zo schrijft de wethouder.

De buitenwanden van station Hoek van Holland Strand in bekisting (3 oktober 2021)
De buitenwanden van station Hoek van Holland Strand in bekisting (3 oktober 2021)