Metrolijn A gaat weer rijden vanaf 23 oktober

De RET heeft bekend gemaakt dat metrolijn A weer gaat rijden vanaf zaterdag 23 oktober. Er is hiervoor een nieuwe planning gemaakt.

Sinds maandag 13 september rijdt metrolijn A niet vanwege een tekort aan metrostellen doordat er metrostellen in onderhoud of in reperatie zijn. Er rijdt een pendelmetro tussen station Binnenhof en station Graskruid, waardoor reiziger op station Graskruid moeten overstappen. De twee weken daarvoor was er sprake van uitval van metro's.

Er zijn blijkbaar al jaren problemen met onderhoud van de metrostellen. Tijdens de coronacrisis was het voor de RET moeilijk om aan de metrostellen te kunnen werken of mensen uit het buitenland in te huren. Ook was het lastig om aan materiaal te komen.

Ook blijkt dat de nieuwe metrostellen problemen hebben met de remcilinder en hierdoor dus uitvallen. Op de Hoekse Lijn is al voorgekomen dat er te korte metro's rijden in de splits wat drukte metro's tot gevolg had.

Het Rotterdamse stadsbestuur en de MRDH waren overvallen door de maatregel van de RET. Zo was Judith Bokhove, de wethouder van Rotterdam, hier niet van op de hoogte.

Als metrolijn A weer gaat rijden vanaf zaterdag 23 oktober is dat tussen station Binnenhof en station Schiedam Centrum en niet verder naar station Vlaardingen West. Sinds oktober vorig jaar rijden de spitsritten niet tussen station Schiedam Centrum en station Vlaardingen West.