Wegafsluitingen voor verlenging Hoekse Lijn naar het strand

Momenteel zijn in Hoek van Holland diverse wegafsluitingen gaande of zijn er geweest die te maken hebben met de verlenging van de Hoekse Lijn naar het strand.

Stationsweg

In augustus is gestart met het aanleggen van de 10kV-kabel in de Stationsweg. Deze is nodig voor de stroomverziening van de metrobaan. Om deze aan te leggen, heeft de straat tot eind vorige week vooor een deel open gelegen. Verkeer was toen alleen in één richting mogelijk; vanaf de Strandweg richting station Hoek van Holland Haven.

Werkzaamheden Stationsweg (11 september 2021

De brief aan de bewoners van de Stationsweg en omgeving werd 4 dagen voor de start van de werkzaamheden bezorgd. Hiervoor heeft het projectbureau excuses aangeboden.

Spoorwegovergang Strandboulevard

Vorige week maandag t/m vrijdag einde van de dag is de spoorwegovergang Strandboulevard afgesloten geweest voor al het verkeer. Dit vanwege het aanleggen van de definitieve spoor- en overwegconstructie.

Spoorwegovergang Strandboulevard
Spoorwegovergang Strandboulevard
Spoorwegovergang Strandboulevard

Spoorwegovergang Strandweg

Sinds maandag 13 september t/m vrijdag 24 september is de toekomstige spoorwegovergang aan de Strandweg afgesloten voor al het verkeer. Hier wordt de definitieve spoor- en overwegconstructie aangelegd waar straks de metro richting het strand de tunnelbak in rijdt. In het verleden Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer wordt gedurende deze periode omgeleid via de Strandboulevard. Fietsers en voetgangers volgen de lokale omleidingen.

Buslijn 611 rijdt deze periode een andere route via de Dirk van den Burgweg, Schelpweg en Strandboulevard. De halte Strandweg is vervangen door een tijdelijke halte aan de Dirk van den Burgweg.

Met de afsluiting komt er ook een einde aan de verbinding tussen de Strandweg en de Stationsweg voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers veranderd er niets.

Naar verwachting gaat de weg op vrijdag 24 september aan het einde van de dag weer open voor al het verkeer.

Werkzaamheden Strandweg
Werkzaamheden Strandweg

Drukte

Vanwege het lekkere strandweer vorige week woensdag heeft dit geleid tot grote drukte en files in Hoek van Holland. Bewoners en ondernemers waren hier niet over te spreken. Je vraagt je af waarom deze werkzaamheden in het hoogseizoen plaatsvinden en wat dit in de toekomst gaat betekenen als de verlenging in gebruik is.