Verlenging naar strand wordt steeds meer zichtbaar

De verlenging van de Hoekse Lijn naar het strand van Hoek van Holland wordt steeds meer zichtbaar. Zo krijgt het station Hoek van Holland Strand meer vorm en wordt er hard gewerkt aan de tunnel bij de Strandweg.

Hoek van Holland Strand in aanbouw (15 mei 2021)
Hoek van Holland Strand in aanbouw (15 mei 2021)
Bouwen tunnelbak (19 april 2021)
Bouwen tunnelbak (19 april 2021)

Hoek van Holland Haven

Bij het nieuwe station Hoek van Holland Haven wordt er momenteel gewerkt aan de plint. De algemene ruimtes zijn klaar en Rotterdam Tourist Information (VVV) Hoek van Holland is inmiddels verhuisd van Het Brinkplein naar het station.

Na het Hemelvaartsweekend wordt er begonnen met het aanleggen van de twee spoorwegovergangen. Vanaf 17 mei t/m 4 juni wordt de spoorwegovergang Harwichweg (fiets- en wandelpad) afgesloten voor 3 weken. In die tijd wordt de onderbouw voor de overwegconstructie Harwichweg gebouwd. In week 25 (vanaf 21 juni) is de spoorwegovergang werderom een week afgesloten voor het bouwen van de definitieve spoor- en overwegconstructie.
Vanaf 7 t/m 18 juni zal de overweg aan de Stationsweg / Hoeksebaan worden afgesloten voor het realiseren van de spoor- en overwegconstructie. Het verkeer afkomstig vanaf de Stena Line wordt omgeleid. De looproute naar het tijdelijke station zal gaan lopen via deĀ  spoorwegovergang Harwichweg. Voor buslijn 31 en 611 is er een tijdelijke halte aan de Hoeksebaan. Buslijn 611 zal niet stoppen op de Strandweg.

Het traject vanaf station Hoek van Holland Haven naar het strand over het oude NS traject wordt steeds meer zichtbaar en er wordt binnenkort een start gemaakt met het aanleggen van de dwarsliggers, rails en het ballastmateriaal. In week 21 (vanaf 25 mei) wordt de wissel erin gehezen waar het spoor van dubbel naar enkelspoor gaat.

Werkzaamheden traject Harwichweg (15 mei 2021)
Werkzaamheden traject nabij Harwichweg / Langeweg (15 mei 2021)

Goederenvervoer

Op het bestaande deel is het goederenvervoer naar Vlaardingen Vulkaanhaven nog steeds niet in gebruik genomen. Momenteel ligt bij de gemeente Vlaardingen de omgevingsvergunning ter visie. De planning is nu dat in juni Vlaardingen Vulkaanhaven gereed is voor gebruik.