In september minder openbaar vervoer in regio, ook minder metro's op Hoekse Lijn

In september gaat er minder openbaar vervoer rijden in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Dat heeft de metropoolregio afgelopen woensdag besloten. Door de coronacrisis, waarin het reizigersaantal fors is afgenomen, moet de regio bezuinigen.

In de plannen worden buslijnen geschrapt, gaan er minder trams en metro's rijden en wordt er gesneden op het toezicht.

Dit heeft ook gevolgen voor de dienstregeling op de Hoekse Lijn. Zo zal op werkdagen de eerste metro niet meer om 05:15 uur vertrekken, maar een half uur later, om 05:45 uur. Volgens de plannen heeft dit gevolgen voor 3 reizigers.

Ook zijn er aanpassingen in de laatste rit. Op zondag t/m donderdag vertrekt deze vanaf Schiedam Centrum naar Hoek van Holland Haven om 00:18 uur. Vanaf Hoek van Holland Haven naar Schiedam vertrekt deze om 00:48 uur. Dit heeft impact voor 42 reizigers. Op vrijdag en zaterdag vertrekt de laatste rit een half uur later.

Ook verdwijnen de STOPenGO buslijnen 526 in Maassluis en 557 in Vlaardingen. Deze buslijnen vervangen nu de normale buslijnen 126 en 57 die minder zijn gaan rijden na de opening van de Hoekse Lijn.

Update: Inmiddels zijn een aantal raadsleden uit Schiedam, Rotterdam en Ridderkerk bezig met het schrijven van een brandbrief aan het Rijk waar gevraagd wordt voor een forse bijdrage in het openbaar vervoer in de regio om deze overeind te houden.

Metro bij Hoek van Holland Haven klaar voor vertrek naar Rotterdam Nesselande (30 september 2019)
Metro bij Hoek van Holland Haven klaar voor vertrek naar Rotterdam Nesselande (30 september 2019)