Open dag Hoekse Lijn op zaterdag 28 september

Op zaterdag 28 september, twee dagen voor de officiële ingebruikname, kunnen reizigers gratis kennis maken met Hoekse Lijn. Tussen 12:00 uur en 20:00 uur zullen de metropoortjes open staan en kunnen belangstellenden zo lang ze willen gratis op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven met de metro mee rijden.

“Het geduld van reizigers is lang beproefd. Daarom willen we hen al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren”, zegt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET.

In- en uitstappen kan op alle stations op het traject, behalve op Schiedam Centrum. Aanmelden is niet nodig. Je kan op station Schiedam Nieuwland komen door op station Schiedam Centrum buslijn 713 te pakken of tramlijn 21 of 24.

Proefbedrijf

Vorige week zaterdag heeft de gemeente Rotterdam de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan vervoerder RET. Nu loopt het proefbedrijf en als dat goed verloopt dan zal de exploitatie op maandag 30 september worden opgestart.

In de (aangepaste) dienstregeling, die ondertussen in te zien is op de website van de RET en 9292, zal vanaf maandag 30 september alleen de B-lijn gaan rijden. Er volgt dan een maand waar eventuele kinderziekten kunnen worden opgelost. Het vervangend busvervoer zal blijven rijden, maar in een afgeslankte vorm. Zo zullen buslijnen 156 en 714 komen te vervallen en van buslijn 226/726 de extra ritten.

Metro's bij Hoek van Holland Haven (1 augustus 2019)
Metro's bij Hoek van Holland Haven (1 augustus 2019)