Geen verkeersregelaars meer nodig bij spoorwegovergangen

Er staan vanaf maandag 3 juni geen verkeersregelaars meer bij de spoorwegovergangen van de Hoekse Lijn. De testritten verlopen tot nu toe positief en de laatste softwareversie van de overwegbeveiliging is in orde.

Ook is het aantal metro's waarmee de Hoekse Lijn getest wordt sinds deze week uitgebreid en zullen deze bij hoge snelheid de spoorwegovergang passeren. Alleen bij speciale verrichtingen van ritten van bestuurders in opleiding is er nog wel begeleiding van verkeersregelaars.

Onlangs hebben bronnen rond het project aan RTV Rijnmond laten weten dat de metro op z'n vroegst in september gaat rijden. De metro had eigenlijk in juli moeten gaan rijden, maar dat wordt niet gehaald.

In de maandelijkse voortgangsrapportage van mei die op donderdag 23 mei jl. naar de Rotterdamse gemeenteraad is gestuurd staat dat het nog onduidelijk is wanneer de metro gaat rijden. Drie weken geleden (maandag 13 mei) is het testbedrijf van start gegaan. Deze duurt nog minimaal 5 weken. Mocht daarin geen nieuwe problemen ontstaan, dan kan het proefbedrijf van start gaan. Als de veiligheidsdossiers positief worden beoordeeld, kan de indienststellingsvergunning in de zomer worden verstrek. Het zal daarna niet meer lang duren totdat de metro kan gaan rijden.

Spoorwegovergang Westhavenkade Vlaardingen (9 juli 2018)
Spoorwegovergang Westhavenkade Vlaardingen (9 juli 2018)