Wethouder Visser stapt op, Wethouder Bokhove neemt project Hoekse Lijn over

Adriaan Visser, namens D66 wethouder Financiën, Organisatie en Haven van de gemeente Rotterdam en o.a. verantwoordelijk voor het project Hoekse Lijn, is vandaag opgestapt. Hij heeft uit een vertrouwelijk document gelekt. "Ik heb daarbij gehandeld in een emotionele opwelling, wat onverstandig was. Dat had ik niet moeten doen", schrijft de wethouder in een brief aan de gemeenteraad.

Twee weken geleden is er inhoud uit het rapport van de Rekenkamer Rotterdam over het Schiekadeblok gelekt naar de media, waardoor deze op 25 januari 2019 openbaar is gemaakt. In dit zeer kritische rapport wordt geschreven dat wethouder Visser, toen topambtenaar, waarschuwingen heeft genegeerd en informatie heeft achtergehouden. Ook is er uit een vertrouwelijk document gelekt.

Judith Bokhove, namens GroenLinks wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal heeft het project Hoekse Lijn overgenomen.