Metro gaat hopelijk dit jaar rijden

Vandaag mocht de pers meerijden met een testrit van Vlaardingen Centrum naar Hoek van Holland Haven en weer terug. Op de meest gestelde vraag wanneer de reizigers gebruik kunnen maken van de metro had de RET en de wethouder als antwoord " Nog dit jaar, hopelijk". Het is dus nog onzeker of de metro dit jaar gaat rijden.

Voordat de testrit kon plaatsvinden gaf Richard Douwstra, adjunct directeur van Bombardier Nederland, een technische presentatie over de beveiligingssoftware en hoe ingewikkeld deze is. SCHIE TV heeft deze presentatie in zijn geheel vastgelegd en is hieronder te volgen.

In de presentatie wordt duidelijk hoe complex de materie is met overwegen, koppelingen met verkeersinstallaties, bruggen en goederenvervoer. Iets wat we al vaker hebben gehoord. Hij mocht na de presentaties niet geïnterviewd worden.

Daarna mocht de pers mee met de testrit waar naast de zandzakken ook de verantwoordelijk wethouder Judith Bokhove, directeur RET Maurice Unck en directeur techniek RET Paul Lorist aanwezig waren. Ook hiervan heeft SCHIE TV een rapportage gemaakt die hieronder is te volgen.

Er werd vooral mooi weer gespeeld. Ook was impact-analyse, waar Bombardier momenteel mee bezig, het woord van de dag.