Geen extra compensatie voor reizigers vervangend vervoer

Er is geen geld beschikbaar om aanvullende compensatiemaatregelen te realiseren in het huidig vervangend vervoer. Dat schrijft wethouder Judith Bokhove in de maandelijkse voortgangsrapportage. De wethouders van de waterweggemeenten (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) hebben vorige maand om extra compensatie gevraagd.

Volgens reizigersonderzoek is 70% tevreden over het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn. De gemeente Rotterdam, RET en MRDH zijn van mening dat met de huidige compensatiemaatregelen er sprake is van een evenwichtig pakket waar alle reizigers van profiteren.

Met de beveiligingssoftware is Bombardier momenteel nog steeds bezig met het opstellen van een plan van aanpak. Vorige week woensdag werd tijdens een themavergadering van de Gebiedscommissie Hoek van Holland duidelijk dat Bombardier deze binnen twee weken zal presenteren. Dan wordt ook duidelijk wat de gevolgen zijn voor het verkrijgen van de veiligheidsverklaring en de verdere planning van het project. Mocht er helemaal niets meer mis gaan, wat nu erg betwijfeld wordt, dan neemt het proces tot indienststelling 12 weken in beslag en gaat eind mei 2019 de metro rijden.

Volgende maand weten we of dat ook zo is of er opnieuw vertraging optreedt.