Aanleg metrostation Hoek van Holland Haven gegund aan aannemersbedrijf Maas

De gemeente Rotterdam heeft bekend gemaakt dat de aanleg van het metrostation Hoek van Holland Haven gegund is aan aannemersbedrijf Maas uit Langeweg. Het gaat om een opdracht ter waarde van 2,9 miljoen euro.

Onder de werkzaamheden bestaat het bouwrijp maken van de stationsomgeving, het aanleggen van de buitenruimte van het station, het plaatsen van entreeportalen, het perron, de hellingsbaan en de toegangstrap en het aanleggen van ontvangstputten en de spoorkruisingen.

Nadat de laatste trein in de nacht van 31 maart 2017 op 1 april 2017 vertrok van station Hoek van Holland Haven zijn de oude doorgaande sporen met perron gesloopt en zijn er twee tijdelijke perrons bij het stationsgebouw uit 1893 gebouwd. Het nieuwe station komt op de plek van de oude doorgaande sporen en de Hoekse Vishandel. Deze komt weer terug in het nieuwe metrostation.

De planning is nu dat de werkzaamheden begin 2019 starten.

Voorlopig ontwerp metrostation Hoek van Holland Haven
Voorlopig ontwerp metrostation Hoek van Holland Haven