Gemeente Rotterdam trekt 2 ton uit voor compensatie Hoekse ondernemers

De Gemeente Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat zij € 207.500 beschikbaar stellen als compensatiebudget voor de ondernemers van Hoek van Holland. Dit naar aanleiding van een motie om de Hoekse ondernemers tegemoet te komen voor de vertraging die is ontstaan tijdens de ombouw van de Hoekse Lijn naar metrolijn.

Het pakket bestaat uit verkeersmaatregelen tijdens de opening van het strandseizoen, die plaatsvindt op donderdag 10 mei, promotie van het vervangend busvervoer naar Hoek van Holland, een promotiecampagne voor Hoek van Holland en de organisatie van extra evenementen. Vanuit het project Hoekse Lijn is budget vrijgemaakt om dit pakket te bekostigen.

Er wordt een promotiecampagne gestart voor Hoek van Holland waar aandacht is voor het dorp, de musea, strand, evenementen en culinaire tips. En er wordt onderzocht of deze zomer in Hoek van Holland twee extra evenementen kunnen worden georganiseerd, het Hoekse Open Lucht Festival en de Hulpverleningsdag. Ook krijgen reizigers die gebruik maken van het vervangend busvervoer een voucher die tijdens een bezoek aan Hoek van Holland kan worden ingewisseld.