Oplevering beveiligingssoftware gaat twee maanden langer duren

De beveiligingssoftware voor de Hoekse Lijn blijft kopzorgen geven. In de voortgangsrapportage van maart 2018 van wethouder Visser aan de gemeenteraad van Rotterdam schrijft hij dat het ontwikkelen van de software twee maanden langer gaat duren. Dit heeft geen effect op de planning van ingebruikname van de Hoekse Lijn als metrolijn in het 4e kwartaal van 2018.

Momenteel ligt de beveiligingssoftware in het kritieke pad van de planning. Om dynamisch te kunnen testen is tijdelijke oplevering noodzakelijk. In tussentijdse softwarereleases wordt er nieuwe functionaliteit geintroduceerd. Er wordt nadrukkelijk gestuurd op de stabliteit van de planning zodat deze steeds nauwkeuriger wordt.

Voorheen was de planning dat de beveiligingssoftware opgeleverd zou worden in mei 2018. Dit is nu vertraagd naar eind juni 2018.