Wethouder Rotterdam stapt op vanwege kritisch rapport

Donderdag is Pex Langenberg (D66), wethouder van Rotterdam, opgestapt. Dit naar aanleiding van het kritische rapport van de onderzoekscommissie Hoekse Lijn die vorige week donderdag is gepresenteerd. Hierin wordt Langenberg verweten dat hij niet op tijd heeft ingegrepen en de raad niet tijdig heeft geinformeerd.

"Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld, maar op sommige momenten had mijn reactie scherper kunnen zijn. Achteraf had ik kritischer moeten zijn", zei Langenberg in het debat over het rapport dat donderdag in de gemeenteraad werd behandeld.

"Uw onderzoeksrapport trekt stevige conclusies die ik niet op alle fronten deel, maar waar ik als wethouder uiteindelijk en altijd wel verantwoordelijk voor ben. Daarom voel ik mij ook genoodzaakt mijn functie als wethouder van Rotterdam neer te leggen."

De vergadering van de gemeenteraad kan hier teruggekeken worden.