Toegangspoortjes waarschijnlijk nog niet in gebruik

De toegangspoortjes op de nieuwe metrostations van de Hoekse Lijn waar reizigers moeten in- en uitchecken zijn naar verwachting niet in februari gereed. Een woordvoerster van het projectbureau Hoekse Lijn liet het volgende weten aan het AD.

De poortjes werken nog niet naar behoren. Het is een nieuw type dat meer testtijd nodig heeft. De verwachting is dat dit in februari nog niet gereed is. Maar ze kunnen later wel ieder moment geplaatst worden. Wel zijn onlangs de paaltjes geplaatst zodat reizigers kunnen in- en uitchecken.

Dit bekent dus dat iedereen straks het perron kan betreden, ook zonder geldig vervoersbewijs en dus de kans op zwartrijders groter wordt. Het is nog niet bekend of hiertegen extra maatregelen getroffen worden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Hoekse Lijn in september in gebruik genomen worden. Dat is in juli uitgesteld naar februari 2018. De precieze datum is echter nog steeds niet bekend. Ze verwachten rond de Kerst de knoop hiervoor door te hakken.

Metrostation Vlaardingen Centrum met het nieuwe fietspad
Metrostation Vlaardingen Centrum met het nieuwe fietspad