Opnieuw tegenvaller bij Vlaardingen: grond weggezakt

Deze week was er opnieuw een tegenvaller bij de ombouw van de Hoekse Lijn naar metrolijn. Bij de Industrieweg tussen de Van Beethovensingel en de Marathonweg (tussen station Vlaardingen West en station Vlaardingen Centrum) zijn problemen ontstaan. De grond is verschoven en de talud is verzakt.

Een woordvoerder van de projectleider heeft het volgende laten weten: "Het kan regenwater zijn of een lek in een waterleiding, maar we zijn nog op zoek naar de oorzaak". Om erger te voorkomen en de schade te kunnen herstellen is er over een lengte van 100 meter de sloot gedempt.

Volgens een woordvoerder zorgt deze nieuwe tegenvaller niet voor nog meer vertraging. Onlangs werd bekend dat de metro in het 4e kwartaal van 2018 pas gaat rijden.

Bij Vlaardingen is deze week de talud weggezakt
Bij Vlaardingen is deze week de talud weggezakt. Foto: Media TV.