Volgende week eerste metro over Hoekse Lijn

Volgende week zal als test, getrokken door een locomotief, het eerste metrovoertuig over de Hoekse Lijn rijden met een snelheid van 20 km per uur. Dit is bekend gemaakt tijdens de Burgercommissie Hoekse Lijn van Maassluis. De hoofdstructuur van de Hoekse Lijn is voor 1 oktober 2017 klaar (dan gaat het stormseizoen in). Men kan dus gewoon door blijven werken naar de nieuw opleverdatum in februari 2018.

Binnenkort wordt er stroom op de bovenleiding gezet en worden er knalproeven uitgevoerd. Hiermee wordt er bewust kortsluiting over de leiding veroorzaakt wat tot knallen en vonkenregens kan komen. Dit is onderdeel van de verplichte veiligheidsproef en bewoners in de directe omgeving worden hierover geïnformeerd.

Zoals eerder deze maand bekend is gemaakt is de ombouw met 5 maanden vertraagd. Dit komt o.a. door de software van het nieuw metro beveiligingssysteem dat ontwikkeld wordt door het bedrijf Bombardier in het land Polen. De Hoekse Lijn heeft een ander beveiligingssysteem nodig ivm met de ligging van twee bruggen op het traject waarover de metro passeert.

Er is vertraging ontstaan in de bouw van station Maassluiis Centrum doordat men verkeerde ankers in het beton had gezet. Deze worden vervangen.

Verder heeft Marcel Thomassen, commissielid van de Burgercommissie Hoekse Lijn van Maassluis, bezwaar aangetekend tegen het voortijdig opheffen van de comissie. Hij vindt het zeer ongewenst uit oogpunt van de lokale veiligheid en daarnaast duurt het vanaf oktober nog 5 maanden tot de metrolijn af is.

Station Maassluis Steendijkpolder (25 juni 2017)