Projectbureau Hoekse Lijn: Geen proefrit deze week

Het projectbureau Hoekse Lijn spreekt tegen dat deze week al een proefrit wordt uitgevoerd op de rails van de nieuwe lightrailverbinding, zoals afgelopen zaterdag werd gemeld door de Burgercommissie Hoekse Lijn uit Maassluis. Wel wordt komende week begonnen met het aanzetten van de stroom op de bovenleiding op het deel tussen Hoek van Holland en Maassluis.

“Het volgende moment is dan er gestart kan worden met het dynamisch testen. Dat betekent dat we dan de eerste kleine testen gaan doen”, zegt een woordvoerder van het projectbureau. “Ergens daar tussenin gaan we dan met een metrostel richting Hoek van Holland, want die moet daar toch gebracht worden. En van daaruit gaan we dan inderdaad testen. Maar dat is nog niet volgende week. “

De aanleg van de Hoekse Lijn is met ruim zes maanden vertraagd. Op zijn vroegst in februari 2018 kan de metro gaan rijden over het spoor tussen Schiedam en Hoek van Holland. Oorzaak van de vertraging zijn onder meer problemen met de beveiligingssoftware, kabels en leidingen.