Vertraging ombouw tot metrolijn bevestigd door wethouder Rotterdam

Nadat gisteravond wethouder Ruud van Harten van de gemeente Vlaardingen heeft bekend gemaakt dat 1 september niet gehaald gaat worden als opleverdatum van de ombouw van de Hoekse Lijn is dit vandaag bevestigd door het projectbureau Hoekse Lijn en de gemeente Rotterdam.

De oplevering is meer dan 4 weken vertraagd en dat zou liggen aan het ontbreken aan mankracht zijn en er zijn leveringsproblemen met het spoorbeveiligingssysteem.

Wethouder Pex Langenberg is als portefeuillehouder verkeer en vervoer van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag eindverantwoordelijk voor het project. In een brief aan de Commissie EHMD (Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid) schrijft hij dat hij verwacht binnen 2 weken meer informatie te hebben over het nieuwe tijdschema van de ombouw.

Inmiddels heeft de VVD Rotterdam vragen gesteld.