RET past dienstregeling vervangend vervoer Hoekse Lijn aan

De RET heeft bekend gemaakt dat het per maandag 15 mei de dienstregeling van het vervangend vervoer met bussen op de Hoekse Lijn op enkele punten zal aanpassen. Zo zal de vertrektijden van bus 713 (stopdienst Vlaardingen West - Schiedam Centrum) en de vetrektijden van alle bussen 's avonds worden aangepast.

Na de eerste maand van vervangend vervoer heeft de RET gemerkt dat een deel van de reizigers uit met name Vlaardingen en Schiedam voor andere reisopties kiezen. Reizigers uit Vlaardingen pakken nu de fiets bijvoorbeeld naar metrostation Vijfsluizen om vervolgens met de metro richting Rotterdam te reizen. Ook is er een groep voormalige treinreizigers die tijdelijk voor de auto kiest tijdens de ombouwperiode van de Hoekse Lijn tot metrolijn. De nieuwe dienstregeling van het vervangend busvervoer sluit nu aan op de werkelijke vraag.

Kaart vervangend vervoer