Nederlandse Spoorwegen bedankt! Ombouw naar metro van start

De Nederlandse Spoorwegen heeft afgelopen nacht afscheid genomen van de Hoekse Lijn. Op Rotterdam Centraal vertrok om 00:32 uur de een-na-laatste trein naar Hoek van Holland Haven vol met reizigers, waaronder genodigden. Tijdens de reis werden door de intercom korte toespraken gehouden. De laatste trein vertrok om 00:56 uur naar Rotterdam Centraal. Nadat de trein de nodige vertraging had opgelopen kwam deze om 01:14 uur aan op spoor 2 van Hoek van Holland Haven. Daar werd door de Nederlandse Spoorwegen de lijn symbolisch overgedragen naar de RET.

Zaterdagochtend is ProRail begonnen met het ontmantelen van de lijn en is deze losgekoppeld van de Oude Lijn (spoorlijn Amsterdam - Rotterdam). Ook wordt de stroom van de bovenleiding afgehaald en de spoorbomen buiten dienst gesteld. Maandagmorgen vroeg moet dat afgerond zijn. Dan gaan de aannemers van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan de slag met de ombouw.

Tot september rijden er vervangend vervoer in de vorm van bussen. We bedanken de Nederlandse Spoorwegen voor de vele jaren dienst op deze lijn!