Historische ritten zondag 26 maart en foto-tentoonstelling op Rotterdam Centraal

De Nederlandse Spoorwegen heeft bekend gemaakt dat er aanstaande zondag 26 maart 2017 historische ritten op de Hoekse Lijn gereden zullen worden. Eerder was al bekend dat de Stichting Hondekop met de Mat'54 één retourit tussen Amsterdam Centraal en Hoek van Holland Haven zal maken, zoals vroeger de boottrein reed. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. Deze trein gaat gedurende de dag, samen met een Mat'46 (uit Het Spoorwegmuseum) en een Mat'64, extra ritten rijden tussen Hoek van Holland Strand/Haven en Rotterdam Centraal. Bijgaande de dienstregeling die deze drie historische treinen gaan rijden (naast de normale dienstregeling).

Afscheid Hoekse Lijn Nederlandse Spoorwegen

Vanaf vandaag tot zondag 26 maart 2017 is er op Rotterdam Centraal een foto-tentoonstelling te zien over de Hoekse Lijn. Met oude foto's en verhalen voor een vleugje sentiment rondom het afscheid van de Hoekse Lijn. De toegang is gratis.

In de nacht van vrijdag 31 maart op zaterdag 1 april nemen ProRail, NS en de treinreizigers feestelijk afscheid van de Hoekse Lijn tijdens de laatste rit naar Hoek van Holland Haven (vertrek 00:32 uur).