Het einde van het tijdperk is bijna nabij

De laatste dag dat de treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden is helaas aangebroken. Later vanmiddag om 15:53 uur vertrekt op Hoek van Holland Strand de laatste trein naar Rotterdam Centraal. Op Vlaardingen Centrum rijdt vanavond om 18:10 uur de laatste spitsstrein (14100 serie) naar Rotterdam Centraal. Op Maassluis West vertrekt vanavond om 21:48 uur de laatste trein uit de 4200 serie naar Rotterdam Centraal.

In de nacht naar zaterdag 1 april om 00:32 uur vertrekt de laatste trein (eigenlijk de een-na-laatste*) op de Hoekse Lijn van spoor 1 van Rotterdam Centraal naar Hoek van Holland Haven (spoor 3). Deze laatste trein is extra lang en toegankelijk voor iedereen met een geldig vervoersbewijs. Machinist Gerard van Dijk en conducteur Sander Bakker hebben de leiding. Van de steden die aan de Hoekse Lijn liggen zullen burgemeesters en loco-burgemeesters aan boord zijn. Op Rotterdam Centraal zal Pex Langenberg (wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur en loco-burgemeester van de gemeente Rotterdam) opstappen, gevolgd door burgermeester Cor Lamers op Schiedam Centrum. Op Vlaardingen Centrum zal Annemiek Jetten (burgermeester van Vlaardingen) opstappen en als laatste op Maassluis Edo Haan (burgermeester van Maassluis). Op elk station zal er een speciaal verhaal door de intercom te horen zijn.

* Om 00:56 uur vertrekt er nog een trein vanaf Hoek van Holland Haven naar Rotterdam Centraal.