Nieuwe fietsbrug op komst in Oranjebuitenpolder Hoek van Holland

Sommigen hebben het vast al opgemerkt, het dijklichaam langs het spoor vlakbij het Gemaal Westland en de Maeslantkering in de Oranjebuitenpolder van Hoek van Holland. Hier komt dit jaar nog een fietsbrug over de Hoekse Lijn heen te liggen.

Impressie fietsbrug Oranjebuitenpolder Hoek van Holland
Impressie fietsbrug Oranjebuitenpolder Hoek van Holland - Projectbureau Hoekse Lijn

Tijdens de ombouw van de Hoekse Lijn naar metrolijn, tussen april en september, krijgen de bouwers een maand de tijd om de fietsbrug te realiseren. Opvallend aan deze fietsbrug is de bouwstijl, een brug met overkapping geïnspireerd uit de film The Bridges of Madison County.

Door de komst van deze fietsbrug kunnen fietsers vanaf de Waterweg makkelijker naar recreatiegebied Oranjebonnen en de Westlandse dorpskernen en vice versa. Bij calamiteiten kan de fietsbrug ook gebruikt worden door de hulpdiensten.