Definitief geen ongelijkvloerse kruising Hoek van Holland

De spoorverlenging in Hoek van Holland naar het Zeeplein krijgt definitef geen ongelijksvloerse kruising. De meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam heeft vanavond tegen het voorstel gestemd.

Het gaat om het kruispunt bij de Strandweg bij het huidige station Hoek van Holland Strand waar momenteel de Hoekse Lijn eindigd. Omwonenden hebben gevraagd om een ongelijksvloerse kruising, omdat ze een gelijksvloerse kruising gevaarlijk vinden. Ook denken ze dat een kruising met spoorbomen op stranddagen zorgt voor veel files.

Impressie van het kruispunt aan de Strandweg Hoek van Holland
Impressie van het kruispunt aan de Strandweg Hoek van Holland - Projectbureau Hoekse Lijn

Eerder had wethouder Pex Langenberg al gezegd dat hij het plan, dat 19,1 miljoen euro zou kosten, te duur vindt. Wel heeft hij toegezegd dat er een camera- en sensorensysteem komt om de veiligheid te verhogen.

De omwonenden dreigen nu naar de rechter te stappen als de plannen door gaan.